ΤΟ ΤΑΒΛΙ

Περιγραφή

ΤΟ ΤΑΒΛΙ

του Δημήτρη Κεχαίδη

Σκηνοθεσία : Δημητρης Λάλος

Από τον Οκτώβριο στο θέατρο Αποθήκη

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Δύο χρόνια μετά την τελευταία τους ζαριά, ο Σαμουήλ Ακίνολα και ο Στέφανος Μουαγκιέ, κάθονται στην αυλή τους και ανοίγουν ξανά «Το τάβλι».

Η άκρως ρεαλιστική και σπαρακτική κωμωδία, του Δημήτρη Κεχαίδη, αφου παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία πρίν δυο χρόνια στο Ακαδημία Πλάτωνος, ανεβαίνει τον Οκτώβριο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, στο θέατρο Αποθήκη, από τα Αθηναϊκά Θέατρα. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Δύο κολλητοί, φίλοι και συγγενείς, τσακώνονται, γελάνε, φιλοσοφούν και κάπου-κάπου συμφωνούν. Επιδίδονται σε ένα γνήσιο ελληνικό σπορ: Το τάβλι. Ο Φώντας είναι ο εγκέφαλος πίσω από το τρομερό σχέδιο που θα τους φέρει χρήματα και θα τους «μπάσει» αυτόν και τον Κόλια στην ελίτ της κοινωνίας.

"Εγώ δεν είμαι για μικρομάγαζα και λιμανάκια ήσυχα. Κατάλαβες; Εγώ είμαι καμικάζι!!!!"

Ο Δημήτρης Λάλος, προσεγγίζει το έργο του Δημήτρη Κεχαίδη, επιλέγοντας δύο παράδοξους πρωταγωνιστές και έτσι το «απελευθερώνει».

«Μεταφέρουμε το κέντρο του έργου φωτίζοντας οχι μόνο το ρατσιστικό και ταξικό θεμα που θέτει ο Καχαϊδης, με αυτό το εμβληματικό κείμενο, αλλά το προχωράμε και λίγο παρακάτω. Δηλαδή οχι μόνο πως μπορεί να εκμεταλευτεί η μία φυλή την αλλή ή μια τάξη την άλλη, αλλά τελικά πως ο άνθρωπος είναι ετοιμος να πουλήσει τον άνθρωπο με κάθε κόστος!» τονίζει ο ίδιος.

Ειναι η πρώτη φορά που ενα νεοελληνικό έργο ανεβαίνει απο δύο Έλληνες, Αφρικανικής καταγωγής και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι η σκέψη ενός λαού δεν είναι θέμα χρώματος, δεν είναι θέμα DNA, είναι απλώς μεταδοτική: Αυτοσαρκάζονται ακροβατόντας ανάμεσα στην αιώνια ελληνική τσαντίλα, τη φιλία και την αλληλοεξάρτηση.

«Γιατί, θέλεις να εκμεταλλευτείς έναν άνθρωπο; Βοήθησέ τον.»

Γράφτηκαν για την παράσταση:

«Ο Δημήτρης Λάλος είχε μια από τις ιδέες της χρονιάς. Με μια κίνηση μετέφερε το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στον 21ο αιώνα»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Γρηγόρης Ιωαννίδης

«Ο Δημήτρης Λάλος συνέλαβε τον ρυθμό του Κεχαίδη και καθοδήγησε δύο αφρικανούς έλληνες εκ γεννετής ηθοποιούς που διδάσκουν ελληνική χειρονομία και ελληνική λαλιά.»

ΤΑ ΝΕΑ Κώστας Γεωργουσόπουλος

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

Πληροφορίες

Είναι: Κωμωδία
Χώρος: Θέατρο Αποθήκη
Διεύθυνση: Σάρρη 40,Ψυρρή
Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
Εισιτήρια:

17€ Κανονικό

15€ Φοιτητικό/Ανεργίας/65άνω


Επιλογή παράστασης
Οκτώβριος 2017
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
2225262728
29

ΤΟ ΤΑΒΛΙ
ΑΠΟΘΗΚΗ
Δευ. 23 Οκτ. 21:00
NAI / NAI
ΤΟ ΤΑΒΛΙ
ΑΠΟΘΗΚΗ
Τρ. 24 Οκτ. 21:00
NAI / NAI
ΤΟ ΤΑΒΛΙ
ΑΠΟΘΗΚΗ
Δευ. 30 Οκτ. 20:00
NAI / NAI
ΤΟ ΤΑΒΛΙ
ΑΠΟΘΗΚΗ
Τρ. 31 Οκτ. 21:00
NAI / NAI