ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Περιγραφή

Ταξίδι στην
«Εποχή των Δεινοσαύρων»

Παρκο ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Η Είσοδος Περιλαμβάνει:

· Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα / Ξενάγηση "Η Εποχή των Δεινοσαύρων", από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό διάρκειας 55', αποκλειστικά για τα Σαββατοκύριακα.

· Πέραν της ξενάγησης τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για περίπου 10'

· Περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας συνολικής έκτασης 7.500 τμ

· Το Πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ καθώς και αναψυκτήριο για καφέ, χυμούς και σνακ.

 

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ και η παρέα του
στο Πολιτιστικό Πάρκο

Συνεχίζεται για 3η χρονιά η επιτυχημένη έκθεση «Η Εποχή των Δεινοσαύρων» που διοργανώνει το Πολιτιστικό Πάρκο με το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα.

Η έκθεση είναι επιμελημένη από συνεργάτες του ΑΠΘ και οι ξεναγήσεις γίνονται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και παράλληλα λειτουργεί έκθεση που καλύπτει όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής του πλανήτη. Παράλληλα γίνεται αναφορά στην αλλαγή κλίματος και στα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση με κύριο σκοπό την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των παιδιών.

Την έκθεση επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων τις καθημερινές και μετά την ξενάγηση πραγματοποιείται εκπαιδευτική ανασκαφή.

Τα σαββατοκύριακα μπορούν να την επισκέπτονται μεμονωμένα μικροί φίλοι των δεινοσαύρων με τις οικογένειες τους, για τις οποίες υπάρχει εκπτωτικό εισιτήριο.

Πληροφορίες για την έκθεση και το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Πάρκου.

Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου
Επίσκεψη στο μικρό, παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου και περιήγηση στα στενά του δρομάκια, για ένα ταξίδι στον χρόνο. Περιλαμβάνεται περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου, πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι... Στη συνέχεια, ακολουθεί βόλτα στον Ελαιώνα του Πάρκου και έπειτα στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία, Περιήγηση στο Σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου, αν είστε τυχεροί, την κατάλληλη εποχή θα παρακολουθήσετε τον Θερισμό με τα παραδοσιακά Δρεπάνια, έπειτα γνωριμία με τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος...επίσκεψη στον κυρ- Φάνη, τον καλόκαρδο Μυλωνά... στο Νερόμυλό του Χωριού.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας
To Πάρκο διαθέτει χώρους στο «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας», το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα.

Πολιτιστικό Πάρκο
Βρίσκεται στα Μεσόγεια και είναι ένας καταπράσινος χώρος περίπου 20 στρεμμάτων μέσα στον οποίο ακμάζουν οι τέχνες, τα γράμματα και ο πολιτισμός. Ο επισκέπτης, κάνοντας τον περίπατό του στο Πάρκο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα, αφού στο χώρο λειτουργούν καθημερινά: Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, διάφορα Καλλιτεχνικά Δημιουργικά Εργαστήρια, αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά.

 

 

Ενημέρωση:

  • Το εισιτήριο αφορά μια επισκεψη στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας στο χρονικό διάστημα: 17/2/2018 - 30/6/2018Το εισιτήριο ισχύει μόνο για την ημέρα της εβδομάδας που αναγράφει (Κυριακή ή καθημερινή/Σάββατο)
  • Οι αγοραστές των εισιτηρίων οφείλουν να συμβουλεύονται το πρόγραμμα της ημέρας από την ιστοσελίδα του πάρκου.
  • Οι ώρες λειτουργίας του Πολιτιστικού Πάρκου είναι: Σαββατοκύριακα και Αργίες: 9:30πμ με 4:30μμ και τις καθημερινες 10:00πμ με 3:00μμ
  • Κάθε εισιτήριο είναι αντίστοιχο των ατόμων που αναγράφει (π.χ. απλό=1 άτομο, οικογενειακό=2 ενήλικες και 2 παιδιά)
  • Το εισιτήριο αφορα: γενική είσοδο, παρακολουθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Η Εποχή των Δεινοσαύρων" και όλα τα προγράμματα που διενεργούνται εκείνη την ημέρα. Δεν περιλαμβάνεται η βόλτα με το τρενάκι (προαιρετική)
  • Διεύθυνση Πάρκου: 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο (από Έξοδο Μαρκόπουλο) - ΚΕΡΑΤΕΑ.
  • Τυπώστε και προσκομίστε το εισιτήριο στη γραμματεία του Πάρκου κατά την άφιξη σας.
  • Απαραίτητη τηλ. επικοινωνία (τουλάχιστον 2 ημέρες πριν) στα 210 9211812 (12:00-15:00) & 22990 42100 (09:30-16:00).
  • Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών το Πάρκο ενδέχεται να παραμείνει κλειστό.
  • Τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, φυσικά και ηλεκτρονικά δεν φέρουν καμμία ευθύνη για το περιεχόμενο της επίσκεψης και τις υπηρεσίες στο χώρο του Πάρκου.Δεν γίνονται ακυρώσεις, αλλαγές και επιστροφές εισιτηρίων.

Πληροφορίες

Χώρος: Πάρκο Κερατέας
Διεύθυνση: 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο (από Έξοδο Μαρκόπουλο) - ΚΕΡΑΤΕΑ. Εισιτήρια:

Ατομικό Εισιτήριο για Σάββατο και καθημερινές για το Πάρκο Κερατέας: 4€

Ατομικό Εισιτήριο για Κυριακή για το Πάρκο Κερατέας : 6€


Φωτογραφίες

Επιλογή παράστασης
Ιούνιος 2018
ΚΔΤΤΠΠΣ
12
3456789
10111213141516
171819202122
2526272829

ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Σάβ. 23 Ιουν. 09:30
ΟΧΙ / NAI
ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Κυρ. 24 Ιουν. 09:30
NAI / NAI
ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Σάβ. 30 Ιουν. 09:30
NAI / NAI