Η ΑΠΕΙΛΗ

Περιγραφή

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει
«Η Απειλή»


Ή, όταν ο φασισμός κρύβεται σε ένα πακέτο γαριδάκια


της Άρτεμης Μουστακλίδου


Α' Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς – ΥΠΠΟ 2013
Σκηνοθεσία: Γιάννης ΛεοντάρηςΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

«Η Απειλή» η βραβευμένη παράσταση από το Υπουργείο Πολιτισμού με το «Α' Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς»της Άρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Παρουσιάζεται λοιπόν η παράσταση «Η Απειλή» στο ΑΠΟ Μηχανής Θέατρο από τις 24 Σεπτεμβρίου.  


Η παράσταση «Η Απειλή» ξεκίνησε την επιτυχημένη της πορεία το Μάρτιο του 2017 της παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τον Ιούλιο του 2018 παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ AVIGNON OFF για 23 παραστάσεις.


«Το ξέρεις ότι αν φάω έναν απ' αυτούς τους νόμιμους τρώω όσα χρόνια θα έτρωγα αν σκότωνα εσένα;»


Στην παράσταση «Η Απειλή», ένα ζευγάρι μικροαστών ζει σ' ένα ασφυκτικό διαμέρισμα βλέποντας ασταμάτητα τηλεόραση και κρυφακούγοντας τους γείτονες. Όταν διαπιστώσουν ότι οι νέοι τους γείτονες είναι αλλοδαποί μετανάστες, γίνονται έξαλλοι. Αρχίζουν να οπλοφορούν και να σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωσή τους. «Η Απειλή», είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε γελοίους και θλιβερούς υπερασπιστές ενός ανύπαρκτου οχυρού. Όταν, ωστόσο, οι θλιβεροί άνθρωποι οπλοφορούν, γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι.


Στην παράσταση το διαμέρισμα της Απειλής τοποθετείται στο κέντρο μιας δυσ-τοπίας: ένα καθιστικό, περικυκλωμένο από μια αφιλόξενη παραλία. Ωστόσο, το αληθινό ναυάγιο συντελείται μέσα στο διαμέρισμα. Το κωμικό εναλλάσσεται με την υπερβολή του ωμού ρεαλισμού κοιτάζοντας με το μικροσκόπιο τον φασισμό που μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα ζευγάρι παντόφλες ή σε ένα πακέτο γαριδάκια».


Ο Δήμος Μυτιλήνης παραχώρησε ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης «Η Απειλή», εκατόν ογδόντα σωσίβια που έφεραν μαζί τους πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι πέρασαν τη θάλασσα για να σωθούν. Τα σωσίβια αυτά, ένα τεκμήριο της οδύνης του εξόριστου σώματος του «ξένου», μετατρέπονται σε τοίχους του διαμερίσματος του ζευγαριού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-κοστούμια: Άση Δημητρουλοπούλου
Φωτισμοί: Άγγελος Γουναράς
Βοηθός φωτιστή: Κατερίνα Σακκουλά
Φωτογραφίες / Trailer: Σάκης Αναστασόπουλος

Παίζουν:
Αιμιλία Βάλβη, Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Πληροφορίες

Είναι: Θέατρο
Χώρος: Απο Μηχανής Θέατρο - Κάτω Σκηνή
Διεύθυνση: Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Πρεμιέρα: 24 Σεπτεμβρίου 2018
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια:

Προσφορά Προπώλησης 10€ έως 23 Σεπτεμβρίου

Γενική Είσοδος: 13€

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 18.30


Video

Φωτογραφίες