Ο Φιλάργυρος

Περιγραφή

 

"Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου" είναι ένα έργο της κλασσικής λογοτεχνίας που απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και άνω,  φιλοδοξεί να παρουσιαστεί και στα σχολεία.

Μια νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου, με ένα έργο διαχρονικό και κλασσικό αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό, τον "Φιλάργυρο του Μολιέρου", θα παρουσιάσει το Πολιτιστικό Πάρκο σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, στο θέατρο Altera Pars, με δεκαμελές θίασο.

Το έργο:

Ο ήρωας του Μολιέρου είναι ένα πρόσωπο κωμικό και στο βάθος τραγικό, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του και γίνεται έρμαιο της αδυναμίας του και της ναρκισσιστικής προσήλωσης στον εαυτό του και στην περιουσία του.

Κυβερνά το σπίτι του με τόση κακία που όλη η πόλη ασχολείται μαζί του.

Μόνη του χαρά είναι οι κερδοφόροι γάμοι που ετοιμάζει για τα παιδιά του χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Τα παιδιά του από την πλευρά τους, θέλουν να φύγουν από το σπίτι, να παντρευτούν αυτούς που αγαπούν, και όχι να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης του. Κάποια στιγμή όμως που πατέρας και γιος θέλουν την ίδια γυναίκα τα πράγματα περιπλέκονται.

Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις.

.

 

Πληροφορίες

Είναι: Παιδική παράσταση
Χώρος: Θέατρο Altera Pars
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα
Πρεμιέρα: Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
Εισιτήρια:

Κανονικό:12€

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ.