Γενικά Στοιχεία & Πρόσβαση

Το 1995 η Ασπασία Κράλλη και ο Χρήστος Βαλαβανίδης ανακάλυψαν ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο – μηχανουργείο και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε θεατρικό στέκι με την ονομασία ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ με σκοπό να συνδυαστεί η παλιά χρήση του χώρου με τη νέα. Στη σημαντική πορεία του το ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ φιλοξένησε πολυάριθμες παραστάσεις και θιάσους για σειρά ετών και υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια θέατρα της πόλης.

Τον Ιούνιο του 2017 τη σκυτάλη ανέλαβαν ο Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη μετατρέποντας το ιστορικό αυτό θέατρο στο νέο πόλο έλξης της Αθήνας. Το ανακαινισμένο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ με τις δύο πλήρως εξοπλισμένες σκηνές του επισκέφτηκαν πάνω από 40.000 θεατές σε διάστημα ενός μόνο χρόνου ενώ συνεχίζει δυναμικά τη συναρπαστική αυτή διαδρομή με ένα ακόμα πιο πλούσιο και προσεκτικά επιλεγμένο ρεπερτόριο.

Διεύθυνση: Ακαδήμου 13, Τ. Κ. 104 36 Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 210 5232097

Πρόσβαση

Με λεωφορείo/τρόλεϊ
Το ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ βρίσκεται στην Ακαδήμου (Κάθετη της Πειραιώς, πίσω από το παλιό ΙΚΑ), από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ.

Με το Μετρό
Επίσης, βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τους σταθμούς του Μετρό «Ομόνοια» και «Μεταξουργείο» της Γραμμής 2 και του σταθμού «Κεραμεικός» της Γραμμής 3.

Με Ταξί
Υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ταξί.

Α.μεΑ.
Σε όλους τους χώρους του θεάτρου υπάρχει άνετη πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Parking
Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.

Χάρτης

Όροι Λειτουργίας Θεάτρου

• Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει διάλειμμα.
• Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια ισχύουν μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών
• Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ειδών του κυλικείου στις αίθουσες των θεάτρων παρά μόνο στα φουαγέ.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του θεάτρου ατόμων υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
• Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους χώρους με την ανάλογη σήμανση.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους χώρους των θεάτρων.
• Δεν επιτρέπεται η μεταφορά και κατοχή γυάλινων φιαλών, μεταλλικών κουτιών αναψυκτικών, όπλων εύφλεκτων υλικών, καθώς και άλλων αιχμηρών και επικίνδυνων αντικειμένων.
• Είναι απαραίτητη η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της παράστασης.
• Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση, φωτογράφιση και ηχογράφηση μέρους ή του συνόλου της παράστασης δια οποιουδήποτε μέσου (όπως δια φωτογραφικής μηχανής, βιντεοκάμερας κλπ.) και για οιοδήποτε σκοπό.
• Οι ταξιθέτες και το προσωπικό ασφαλείας βρίσκονται στο χώρο του θεάτρου με σκοπό την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, καθώς και την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης. Το κοινό οφείλει να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού ασφαλείας
• Οι ταξιθέτες και το προσωπικό ασφαλείας έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν από το χώρο της παράστασης θεατή ή θεατές που παρακωλύουν με τη συμπεριφορά τους την ομαλή εξέλιξη του θεάματος ή/και το δικαίωμα των υπόλοιπων θεατών να παρακολουθήσουν την παράσταση.
• Δεν επιτρέπεται το φιλοδώρημα.